Apteekkituotteet ja -palvelut

Olemme käytettävissäsi kaikissa lääkeasioissa

Autamme mielellämme Sinua valitsemaan itsellesi sopivat lääkkeet ja apteekkituotteet ja neuvomme terveyteen liittyvissä asioissa. Kysy meiltä rohkeasti neuvoa ja apua; olemme apteekissa Sinua varten!  Olemme saaneet koulutuksen lääkeneuvontaan ja haluamme käyttää sitä ja kokemustamme Sinun parhaaksesi.

Itsehoito-osastoltamme löydät monet erilaiset apteekkituotteet, kuten

  • itsehoitolääkkeet
  • vitamiinit
  • sidetarvikkeet
  • suunhoitotuotteet
  • auringonsuojatuotteet
  • dermokosmetiikka

Itsehoitovalikoimamme apteekkituotteissa on aina Avainapteekkien yhteiset tarjoukset. Tutustu voimassaoleviin tarjouksiin!

Apteekkituotteiden valikoima kehittyy jatkuvasti

Varmistaaksemme asiakkaillemme parhaan mahdollisen palvelutason, kehitämme apteekkituotteidemme valikoimaa jatkuvasti asiakkaidemme tarpeiden ja toiveiden mukaan. Valikoimaamme kuuluu myös laadukas dermokosmetiikka. 

Apteekkituotteet ja niiden yhteensopivuus

Aina on suositeltavaa selvittää, sopivatko kaikki käyttämäsi lääkkeet ja muut apteekkituotteet yhteen, sillä niiden samanaikainen käyttö saattaa aiheuttaa haitallisia yhteisvaikutuksia. Tämä on tärkeää myös silloin, jos käytät esimerkiksi luontaistuotteita. Luonnonmukaisuudestaan huolimatta niillä voi olla haitallisia yhteisvaikutuksia lääkkeiden kanssa. Mikäli et ole varma tietyn apteekkituotteen yhteensopivuudesta käyttämiesi lääkkeiden kanssa, kysy rohkeasti neuvoa apteekkimme henkilökunnalta.

Asiantuntijamme neuvovat esimerkiksi, ovatko lääkkeet turvallisia raskauden aikana. Jos sinulla on säännöllinen lääkitys, kerro siitä farmaseutille, niin voimme toteuttaa lääkeneuvontaa yksilöllisesti juuri Sinun tilanteesi edellyttämällä tavalla. Mainitse farmasistille myös astmasta, allergioista ja siitä, jos käytät Marevan-lääkettä.

Lääkärin määräämät lääkkeet

Toimitamme lääkkeesi joustavasti ja nopeasti odottaessasi. Saat samalla ohjeet lääkkeesi käytöstä ja tietoa lääkkeen erityisominaisuuksista. Kysy aina mieltäsi askarruttavasta lääkeasioista farmasistilta. Halutessasi saat informaatiota lääkkeistäsi myös kirjallisesti. Lääkeneuvonnan tarkoitus on, että asiakas osaa käyttää lääkettään niin, että lääkehoidolla saavutetaan optimaalinen hoitotulos ja mahdollisimman vähän haitallisia vaikutuksia. Lääkeneuvonta sisältyy lääkkeen hintaan.

Lääkkeiden ja apteekkituotteiden yhteisvaikutukset

Tarkistamme aina, ovatko lääkkeet ja apteekkituotteet turvallisia käyttää yhdessä ja ettei niiden välillä ei ole haitallisia yhteisvaikutuksia. Jos on tarpeen, otamme yhteyttä hoitavaan lääkäriin lääkkeen vaihtamiseksi sopivampaan tai annoksen muuttamiseksi. Mainitse myös käyttämistäsi itsehoitolääkkeistä ja luontaistuotteista, selvitämme niidenkin yhteensopivuuden. Lääkkeiden yhteisvaikutukset voivat olla myös positiivisia, kerromme miten niitä voi hyödyntää. Yhteisvaikutusseuranta sisältyy palveluun maksutta. Lääkkeiden vanhentuessa tai käytön päättyessä, voit palauttaa vanhat lääkkeet apteekkiimme hävitettäväksi vastuullisesti.

Vaitiolovelvollisuus ja salassapito

Voit huoletta kääntyä lääkkeitä, muita apteekkituotteita ja terveyttäsi koskevissa asioissa henkilökunnan puoleen. Koko henkilökuntaamme sitoo vaitiolovelvollisuus. Asiakkaiden lääkeasiat, henkilötiedot ja sairaudet ovat jo lainkin mukaan salassapidettäviä asioita.

Lääkevaihto on asiakkaan päätettävissä

Tarkistamme aina, onko lääkärin määräämästä lääkkeestä saatavilla hinnaltaan edullisempi, samaa lääkeainetta sisältävä vaihtokelpoinen valmiste. Kerromme vaihtomahdollisuudesta ja päätät itse, vaihdetaanko lääkkeesi halvempaan vai ei. Lääkäri voi reseptiin tekemällään merkinnällä kieltää lääkevaihdon ja tällöin noudatamme lääkärin valintaa. Lääkevaihdon seurauksena tutun lääkkeen nimi ja ulkonäkö voivat muuttua ja tämä voi aiheuttaa sekaannuksia. Voit aina kysyä neuvoa lääkevaihdosta ja muista lääkitykseen liittyvistä asioista apteekin henkilökunnalta, neuvomme Sinua mielellämme.

Reseptien uusiminen

Sähköiset lääkemääräykset voit itse uusia kanta.fi-sivujen kautta, jos kyseinen terveydenhuollon yksikkö tekee sähköisiä uusimisia. Kaikki yksiköt eivät vielä ole mukana reseptien sähköisessä uusimisessa. Myös apteekki voi halutetessasi toimittaa uusimispyynnön sähköisesti suoraan lääkärillesi. Paperireseptejä kirjoitetaan enää vain poikkeustapauksissa, esimerkiksi teknisen häiriön aikana. Paperisetkin reseptit tallennetaan apteekissa sähköiseen muotoon heti, kun tekninen ongelma on väistynyt ja tallentaminen on mahdollista.

Sähköiset reseptit

Sähköisen reseptin etuna on se, ettei resepti koskaan unohdu kotiin tai mökille. Sitä ei tarvitse pitää mukana ja ajantasaiset tiedot voi aina halutessaan itse tarkistaa netistä osoitteesta www.kanta.fi omilla pankkitunnuksilla. Jos noudat jonkun toisen henkilön lääkkeitä, esitä hänen kela-korttinsa tai henkilökorttinsa reseptipisteessä. Voit halutessasi antaa valtakirjan toiselle henkilölle lääkeasioidesi hoitamiseksi apteekissa.

Lääkäri voi määrätä sähköisellä reseptillä kaikki lääkkeet - myös sellaiset, jotka aiemmin edellyttivät alkuperäistä reseptilomaketta tai numeroitua Suomen Pankin painamaa erityisreseptiä. Vain ns. erityisluvalliset lääkkeet edellyttävät vielä paperireseptiä. Eläimille määrätään lääkkeet paperireseptillä.

Kela-korvaukset suoraan apteekista

Apteekissa on käytössä reaaliaikaiset tiedot asiakkaan oikeudesta lääkkeiden suorakorvaukseen apteekista. Apteekissa käynti sujuu jouhevasti, kun otat kela-kortin, ajokortin tai henkilökortin valmiiksi esille.

Suurin osa lääkärin määräämistä lääkkeistä on kela-korvattavia. On kuitenkin sellaisiakin, jotka eivät ole lainkaan korvauksen piirissä, kuten yskänlääkkeet, nenän tukkoisuuteen käytettävät lääkkeet ja monet silmä- ja korvatipat. Nämä asiakas maksaa kokonaan itse. Tietyissä pitkäaikaissairauksissa asiakkaalla voi olla henkilökohtainen oikeus erityiskorvaukseen. Tällaisia sairauksia ovat mm. verenpainetauti, astma, diabetes ja epilepsia. Vuonna 2020 Kelan vuosiomavastuuosuuden raja on 577,66 euroa. Mikäli tämä summa Kela-korvattavien lääkkeiden osalta ylittyy, asiakas maksaa loppuvuoden aikana korvattavista lääkkeistään vain omavastuuosan 2,50 euroa / korvattava lääke.  Lisätietoja omien lääkkeidesi korvattavuudesta saat henkilökunnaltamme sekä Kelasta.

Apteekkipalvelut Kipparlahden Apteekista

Apteekkituotteet Kipparlahden Apteekista

Tarkistamme sopivatko lääkkeet yhteen vai onko niillä haitallisia yhteisvaikutuksia. Kuvan lääkkeet eivät sovi yhteen.